Edufax: al sinds 1992


Inmiddels is Edufax uitgegroeid tot een expert op het gebied van internationale onderwijsbegeleiding. Onze docenten van het online afstandsonderwijs begeleiden kinderen over de hele wereld met de Nederlandse taal. Met een eigen consultancyafdeling kan Edufax gezinnen en bedrijven wereldwijd ondersteunen met professioneel onderwijsadvies. Taalcursussen bereiden kinderen voor op hun nieuwe schooltaal; bijlessen en Remedial Teaching geven kinderen het laatste zetje dat ze nodig hebben om weer in te stromen in het Nederlandse of Vlaamse onderwijs. Als laatste is zijn de onderwijskundig ontwikkelaars, vormgevers en programmeurs van Course Development & Design dagelijks bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van nieuw lesmateriaal. 

Zo begon het allemaal...

Als docent op een internationale school had Peter Zuidema vaak expatkinderen in de klas die terugkwamen na een verblijf in het buitenland. Hij merkte op dat veel van deze kinderen een taalachterstand in het Nederlands hadden gekregen. Om leerlingen te helpen hun Nederlandse taal in het buitenland op niveau te houden, richtte hij in 1992 Edufax op.

Edufax begon met het geven van afstandsonderwijs voor de Nederlandse taal via de fax. Vaak moesten de docenten het vele huiswerk van de leerlingen van de grond rapen: zoveel kwam er uit de fax gerold! Later ging het per email en sinds 2009 is het afstandsonderwijs helemaal gedigitaliseerd. Met beeld en geluid komen de lessen Nederlands nog meer tot hun recht dan daarvoor.