Innovatieve onderwijsoplossingen: continu vooroplopen

 

Onze experts steken dagelijks de handen uit de mouwen om kindspecifieke onderwijsoplossingen en -diensten te creëren. Lees meer over onze nieuwste innovaties!

Continu vooroplopen

Een internationale verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een gezin. Vaak stellen ouders één belangrijke randvoorwaarde: de kinderen moeten hun opleiding probleemloos kunnen voortzetten over de grenzen. Maar kindspecifieke onderwijsoplossingen liggen niet voor het oprapen. Het creëren hiervan vereist een schat aan kennis, expertise, onderzoek en creativiteit.  Binnen ons Innovation Center komen deze aspecten samen. Hier steken onze ervaren experts dagelijks de handen uit de mouwen om innovatieve onderwijsoplossingen en -diensten te bedenken. Op deze pagina lees je meer over onze nieuwste innovaties!

Een allesomvattend portaal dat cruciale informatie verschaft aan gezinnen én bedrijven: dat is my-edufax.com in een notendop. Gebruikers loggen in om gepersonaliseerde informatie te bekijken die is afgestemd op hun specifieke situatie – van nuttige weetjes over het land of de stad van bestemming tot beschrijvingen van (internationale) scholen. Het transparante, heldere portaal biedt een zeer handig overzicht aan mensen die duizend-en-een zaken moeten regelen in het kader van een op handen zijnde verhuizing over de grenzen.

Taalbos is een splinternieuwe digitale taalmethode op basisschoolniveau. Het helpt kinderen met basiskennis van het Nederlands te oefenen met alle aspecten van de taal. Meer dan 1.000 oefeningen – verspreid over tien verschillende niveaus – focussen op spelling, grammatica en vocabulaire. De oefeningen bevatten spelelementen om de motivatie van kinderen te stimuleren. Docenten kunnen de resultaten van een kind per leerdoel bekijken. Het digitale platform komt nóg meer tot leven door audiovisuele ondersteuning van inhoud en uitleg. Daarnaast is ‘flexibiliteit’ een sleutelwoord: leerlingen kunnen onafhankelijk werken. Vanuit school, maar ook heerlijk ontspannen vanuit huis.

Knowing is half the battle 

De verbindende factor

 

De hierboven beschreven innovaties zijn slechts twee van de vele resultaten die zijn voortgekomen uit de inspanningen van onze experts. In het Innovation Center ontwikkelen onze onderwijsontwikkelaars, ontwerpers en programmeurs dagelijks nieuwe lesmaterialen. Ondertussen helpen onze docenten online-afstandsonderwijs kinderen over de hele wereld (nieuwe) talen te leren, waarbij zij onze Educational Solutions inzetten. En onze Global Advice-afdeling biedt gezinnen en bedrijven wereldwijd ondersteuning bij het onderwijsgedeelte van internationale verhuizingen – van a tot z. Want bij Edufax creëren we allesomvattende onderwijsoplossingen.

De verbindende factor tussen al deze inspanningen is de kennis die wij in het Innovation Center vergaren, bevorderen en uitbreiden. Waarom we dit doen? Kennis is het begin van alle wijsheid. Zij vormt een ‘poort’ via welke wij ervoor zorgen dat ieder kind de meest passende onderwijsoplossing krijgt, ongeacht geografische factoren.

Nieuwe wegen inslaan met Edufax?

Ja, laten we samen innoveren