Passende onderwijsoplossingen voor ieder kind

 
edufax. beyond boundaries

Edufax Global Advice: experts die onderwijsgrenzen doen vervagen

Internationaal mobiele gezinnen hebben te maken met een stortvloed aan veranderingen. Eén aspect springt hier vaak uit: het onderwijs van de kinderen. Maar navigeren door onbekende wateren is lastig. Hoe pakken gezinnen dit aan wanneer zij geen lokale kennis bezitten en door de bomen het ‘onderwijsbos’ niet meer zien?

Passende onderwijsoplossingen voor ieder kind

Wel of geen overtocht: eerst verkennen, dán de oceaan oversteken

 

Het goede nieuws is dat er voor ieder kind een passende onderwijsoplossing bestaat – altijd en overal. Maar het is niet eenvoudig om deze te vinden. Ouders die voor de keuze staan om wel of niet naar een ander land te verhuizen vanwege hun werk, maken zich vaak zorgen om het onderwijs van hun kinderen. Sterker nog, dit is veelal een beslissende factor voor het al dan niet oversteken van de grenzen. Kinderen moeten immers voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, te groeien en volledig tot bloei te komen.

Wanneer een kind naar een ander land verhuist, wordt het ingewikkeld: hoe zit het met curriculaire verschillen die resulteren in curriculaire hiaten? Afsluitingen van het schooljaar en academische kalenders die vertragingen veroorzaken in onderwijstrajecten? Het potentiële onvermogen van een buitenlandse school om de individuele behoeftes van een kind te ondersteunen?

Wij geloven niet in grenzen 

Edufax: hét kompas voor toegespitste onderwijsoplossingen

Is het dan onmogelijk om geografische onderwijshiaten te overbruggen? Niet als je het ons vraagt. Al sinds 1992 zet Edufax woorden om in daden, gedreven door een diepe wens om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze toekomstige wereldburgers. Met de hulp van onze Global Advice-afdeling krijgt ieder kind de onderwijsoplossing die het nodig heeft – voor, tijdens én na de internationale verhuizing. Wij nemen de eisen van werkgevers, gezinnen en scholen mee, maar stellen de behoeftes van het kind altijd voorop.

De gezinnen die we ondersteunen, verhuizen naar alle uithoeken van de wereld. Maar wij geloven niet in grenzen. Onze educational mobility specialists stellen alles in het werk om gezinnen en hun werkgevers te ondersteunen. Daarbij houden zij rekening met hun opties en beperkingen. Ze zijn niet bang om out of the box te denken en een creatieve aanpak te hanteren. Bovendien dient ons oprechte, onafhankelijke advies altijd het belang van het kind. Het resultaat: géén onderwijsgerelateerde stress of onverwachte kosten, wél een passende onderwijsoplossing voor ieder kind.

Oprecht advies nodig van experts die een stap verder voor je gaan?

Ja, laten we de reis samen maken