Zomerschool 2020

De lange zomer gebruiken om te oefenen met de Nederlandse taal? Dat kan kinderen veel opleveren. Kies de variant die het best past bij jouw kind.

Nu ook voor het voortgezet onderwijs!

Oefening baart kunst

De lange vrije zomer gebruiken om te oefenen met de Nederlandse taal? Dat kan kinderen veel opleveren. Zeker wanneer je gezin binnenkort bijvoorbeeld terugkeert naar Nederland. Of wanneer je wilt voorkomen dat je kind tijdens de schoolvrije maanden in een zomerdip terechtkomt omdat het taalonderwijs wekenlang stopt. Of wanneer taal niet het sterkste vak van een kind is en hij of zij daarom niet optimaal kan presteren in andere vakken, waar taalbeheersing fundamenteel is.

In zulke gevallen kunnen kinderen best een steuntje in de rug gebruiken op taalgebied. Bijvoorbeeld in de vorm van een leerprogramma waarmee zij hun kennis in korte tijd opkrikken, zodat ze met een zekerder gevoel aan het nieuwe schooljaar beginnen. Maar waar vind je een effectief programma dat je geheel kunt afstemmen op de behoeftes van jouw kind?

Leren op een manier die past bij je kind

Ieder kind is anders. Een onderwijsoplossing moet dan ook de nodige flexibiliteit bieden om jouw kind optimaal te kunnen ondersteunen. Bij Edufax stellen we de behoeftes van het kind voorop. Dat komt terug in onze Zomerschool: je kind kan de lesstof helemaal in eigen tempo doorlopen. Zes weken lang vijf dagen per week een half uurtje oefenen met de taal? Of liever intensief leren in een kortere tijdspanne? Bij de Zomerschool is het allemaal mogelijk. Je kunt zelf het schema bepalen dat het best bij jouw kind past.

De docenten van de Zomerschool zijn gedurende de hele zomer beschikbaar om je kind op de juiste manier te begeleiden. Zij voorzien het ingeleverde werk van feedback en skypen met je kind om de stof door te nemen. Omdat je kind eenvoudig online kan leren vanuit huis, is het leren makkelijk én leuk.

Online ‘naar school’ in de zomer: hoe werkt dat precies?

Wil je dat jouw kind zich goed kan voorbereiden op groep 4, 5, 6, 7 of 8? Vind je het belangrijk om je kind klaar te stomen voor de brugklas of klas 2, 3 of 4 van het voorgezet onderwijs? Wil je een zomerdip voorkomen en zorgen dat het taalniveau van je kind op peil blijft? Of wil je dat je kind de vakantieperiode gebruikt om eerder gemiste of weggezakte kennis op te frissen? In alle gevallen biedt de Zomerschool uitkomst. Het korte, doelgerichte programma bereidt kinderen voor op een goede reguliere instroom in het nieuwe schooljaar.

Edufax creëert voor ieder kind de juiste onderwijsoplossing. Daarom kun je bij de Zomerschool kiezen uit drie varianten. Welk programma past het best bij jóuw kind?

 • Het reguliere zomerprogramma
  Zit je kind op de basisschool? Laat je kind direct aan de slag gaan met (werkwoord)spelling, (technisch) lezen, taal en woordenschat. Kinderen op de middelbare school gaan werken aan lezen, schrijven, luisteren, spelling en grammatica. De docent neemt je kind aan de hand door binnen het systeem persoonlijke feedback te geven op de ingeleverde opdrachten.
 • Zomerprogramma inclusief Skype
  Nóg meer persoonlijk contact en maatwerk nodig? Bij deze variant voer je eerst een kennismakingsgesprek met de docent. Samen stellen jullie een planning op en brainstormen jullie over de invulling van de skypelessen. Want het ene onderdeel is soms moeilijker dan het andere. Tijdens de gesprekken buigt de docent zich samen met je kind over de onderdelen die nét wat meer aandacht vergen.
 • Zomerprogramma plus Skype én oefenprogramma rekenen
  Speciaal voor kinderen op de basisschool is er ook de mogelijkheid te oefenen met rekenen. Zit je kind op een dagschool waar het rekenen op een andere manier wordt gegeven dan in Nederland of Vlaanderen? Dan is het fijn om het rekenwerk ‘op een rijtje’ te zetten en hier extra mee te oefenen. Zéker als je terugkeer naar de Lage Landen nadert. Tijdens de skypelessen krijgt je kind alle ruimte om vragen te stellen over de rekenlesstof.

 

 

Wil je dat jouw kind na de zomer goed beslagen ten ijs komt in groep 4, 5, 6, 7 of 8? Of heeft je kind net dat extra steuntje in de rug nodig voor de brugklas of klas 2, 3 of 4 van het voortgezet onderwijs? Doe dan mee aan de Zomerschool!

Wil je meer informatie of advies? Stuur dan een mail naar support@edufax.nl of bel ons op 040-2047269

Handig om te weten:

 • De Zomerschool voor het basisonderwijs is open van 15 mei tot en met 1 september.
 • De Zomerschool voor het voortgezet onderwijs is open van 15 juni tot en met 1 september.
 • Onze docenten zijn bijzonder ervaren en deskundig in het online lesgeven. Dat doen we al bijna 30 jaar!

Prijzen Zomerschool 2020:
Totale tijdsbesteding per programma: 15 uur

Basis € 325,-
Basis met Skype € 525,-*
Basis met Skype en rekenen € 575,-**

* 3 skypelessen van 30 minuten per stuk
** dit programma is alleen beschikbaar voor Op naar groep 4 t/m Op naar de brugklas.

Aanmelden


Factuurgegevens


De lange zomer gebruiken om te oefenen met de Nederlandse taal?
Vul het bovenstaande formulier in.