Persoonlijke verhalen: hoe is het om Nederlands op afstand te leren?

 

Online-afstandsonderwijs helpt kinderen bij het versterken van hun Nederlandse taalvaardigheden. Hoe is het om op afstand te leren? Kinderen delen hun verhalen.

Persoonlijke verhalen

Online-afstandsonderwijs helpt kinderen bij het versterken en bijschaven van hun Nederlandse taalvaardigheden. Maar de innovatieve aanpak van Edufax verschilt aanzienlijk van het fysieke klaslokaal waaraan zij gewend zijn. Wat vinden kinderen in de praktijk van dit digitale, meer flexibele equivalent? Op deze pagina lees je de persoonlijke verhalen van kinderen die het vanuit eerste hand hebben ervaren!

Finn: “Ik verraste mijn juf met een onverwacht bezoekje”

“Afgelopen zomer reisde ik vanuit de Verenigde Staten naar Nederland om mijn grootouders te bezoeken,” vertelt Finn. “Drie keer raden wie hun buurvrouw is: mijn juf Chantal! Dit ontdekten we toen ik in groep 6 zat en zij vanuit huis filmpjes maakte voor Edufax. Daarom besloot ik om deze kans te grijpen en haar te verrassen met een onverwacht bezoekje. Toen ze de deur opendeed, was ze enorm verbaasd om mij te zien. Maar we herkenden elkaar meteen. Ik ben met haar op de foto gegaan en heb haar kinderen ontmoet. Het was heel leuk om eens live met haar te praten. Nu duimen dat juf Chantal ook weer mijn juf wordt in groep 7!”

Novah en Lieve: een beetje Duitsland naar Leende brengen

 

Onlangs reisden zusjes Novah en Lieve vanuit Duitsland naar het Nederlandse Edufax-kantoor voor placement research, waarmee we de ontwikkeling in kaart brachten die zij in de afgelopen tweeënhalf jaar hebben doorgemaakt. Maar dat was niet de enige reden voor hun bezoek. Zij vonden het ook erg leuk om hun docent afstandsonderwijs, juf Chantal, eens te ontmoeten. Sinds de meisjes in Duitsland wonen, heeft zij hen geholpen bij het uitbreiden van hun Nederlandse taalvaardigheden. Novah en Lieve gaven haar een authentiek Duits cadeau, namen deel aan de placement-testen (zowel op papier als op iPads), kregen een ‘VIP-tour’ door het kantoor en namen een filmpje op in onze eigen studio. Een onvergetelijk bezoek!

Jens, Lotte en Tijs: drie kinderen ontmoeten hun drie docenten

 

Een aantal maanden geleden verhuisden Jens, Lotte en Tijs met hun ouders naar de Verenigde Staten. Een korte vakantie in Nederland was de perfecte gelegenheid om even langs te komen op ons kantoor voor een ontmoeting met hun NTC Online-docenten: juf Wilma, juf Sandra en juf Chantal! Jens klaagde een beetje over zijn Amerikaanse én Nederlandse huiswerk, maar zag het belang van zijn afstandsonderwijs ook in: wanneer hij teruggaat naar Nederland, wil hij graag verdergaan in zijn oude klas. Daarom moet hij alles goed bijhouden. Terwijl de drie kinderen de kluisjes van hun docenten versierden met prachtige tekeningen, moest Lotte één ding even kwijt: “Jullie stemmen klinken in het echt best anders dan op de filmpjes!”

Tijd voor jouw eigen ‘Edufax-verhaal’?

Ja, laten we de reis samen maken