Persoonlijke verhalen: hoe is het om Nederlands op afstand te leren?

 

Online-afstandsonderwijs helpt kinderen bij het versterken van hun Nederlandse taalvaardigheden. Hoe is het om op afstand te leren? Kinderen delen hun verhalen.

Persoonlijke verhalen

Online-afstandsonderwijs helpt kinderen bij het versterken en bijschaven van hun Nederlandse taalvaardigheden. Maar de innovatieve aanpak van Edufax verschilt aanzienlijk van het fysieke klaslokaal waaraan zij gewend zijn. Wat vinden kinderen in de praktijk van dit digitale, meer flexibele equivalent? Op deze pagina lees je de persoonlijke verhalen van kinderen die het vanuit eerste hand hebben ervaren!

Testimonial

Tigo en Esmée woonden samen met hun ouders vier jaar in de Verenigde Staten en kwamen in de zomer van 2021 terug naar Nederland. Een half jaar later gaat het heel erg goed met onze oud-leerlingen:

“Onze terugkeer is goed verlopen, mede dankzij Edufax en de hulp van de docenten. Het basisschoolprogramma is precies wat de kinderen nodig hebben. Heel kort en krachtig wordt de theorie uitgelegd en dan kunnen ze zelf aan de slag. Dit doet niet onder voor uitleg op een Nederlandse basisschool. Sterker nog, voor onze kinderen was het een fijnere leermethode; het was veel minder verwarrend en minder langdradig, zodat ze in zeer korte tijd boven de stof stonden. Het is natuurlijk niet fijn om in je vrije tijd Nederlands huiswerk te moeten maken, maar als je dit wekelijks bijhoudt, is het goed te doen. Het is knap dat ze na 4 jaar hun niveau hebben weten te behouden.
Esmée had in eerste instantie wat moeite met wennen aan het huiswerk en de repetities, maar haar cijfers zijn inmiddels een stuk beter en ze staat een mooie voldoende voor Nederlands. Bij Tigo heeft de nieuwe school zich heel flexibel opgesteld waardoor hij na een tijdje een klas hoger in kon stromen omdat dit beter bij hem past. We weten zeker dat het zonder de online lessen allemaal niet zo soepel was verlopen. Dank aan de docenten voor alle hulp. Jullie hebben het leuk gehouden met de filmpjes en feedback.”

Maarten heeft zijn High School en IB-diploma gehaald!

Familie de Bruijn stuurde ons een heel trots bericht over hun zoon die zijn High School en IB-diploma heeft gehaald met een mooi cijfer voor Nederlands:

”“Mede dankzij de niet aflatende enthousiaste ondersteuning van Maartens docent Marthe heeft hij zijn diploma with honours behaald. Het is haar telkens gelukt om Maarten bij de les te houden met veel humor, kranige woorden en motiverende e-mails. En hem daarbij ook nog alle skills te leren die hij nodig had en heeft. Petje af voor haar!”

De familie heeft vier jaar in Duitsland gewoond en is inmiddels teruggekeerd naar Nederland. Maarten gaat komend jaar werken, zijn rijbewijs halen en een mooie lange reis naar Japan maken, voordat hij in Nederland zal gaan studeren.

Carlijn: “Ik heb mijn hele leven in het buitenland gewoond en zojuist een 7 gehaald voor mijn IB Nederlands”

“Ik ben Carlijn, ik ben 17 jaar oud en ik heb m’n hele leven gewoond in het buitenland. Ik ben geboren in  Zwitserland en daarna ging ik verhuizen naar Nederland, daar heb ik dan twee jaar gewoond en weer terug naar Zwitserland, daarna naar Rusland, weer naar Zwitserland, toen naar Indonesië, vervolgens Hongkong en nu weer terug in Zwitserland, waar ik ook mijn eindexamen heb gedaan. Ik heb al sinds Hong Kong
IB les gehad via Edufax en, daarmee heb ik natuurlijk die 7 kunnen halen in Nederlands IB.” vertelt Carlijn.

U leest het goed. Een 7 voor haar IB Nederlands! Wij vonden het verhaal van Carlijn zo leuk dat onze leerkracht Chantal een interview heeft gedaan met Carlijn en haar docent Marthe.

Krijg inzicht in de passie van onze leerlingen en onze medewerkers!

Klik hier om het interview te bekijken

Finn: “Ik verraste mijn juf met een onverwacht bezoekje”

“Afgelopen zomer reisde ik vanuit de Verenigde Staten naar Nederland om mijn grootouders te bezoeken,” vertelt Finn. “Drie keer raden wie hun buurvrouw is: mijn juf Chantal! Dit ontdekten we toen ik in groep 6 zat en zij vanuit huis filmpjes maakte voor Edufax. Daarom besloot ik om deze kans te grijpen en haar te verrassen met een onverwacht bezoekje. Toen ze de deur opendeed, was ze enorm verbaasd om mij te zien. Maar we herkenden elkaar meteen. Ik ben met haar op de foto gegaan en heb haar kinderen ontmoet. Het was heel leuk om eens live met haar te praten. Nu duimen dat juf Chantal ook weer mijn juf wordt in groep 7!”

Novah en Lieve: een beetje Duitsland naar Leende brengen

 

Onlangs reisden zusjes Novah en Lieve vanuit Duitsland naar het Nederlandse Edufax-kantoor voor placement research, waarmee we de ontwikkeling in kaart brachten die zij in de afgelopen tweeënhalf jaar hebben doorgemaakt. Maar dat was niet de enige reden voor hun bezoek. Zij vonden het ook erg leuk om hun docent afstandsonderwijs, juf Chantal, eens te ontmoeten. Sinds de meisjes in Duitsland wonen, heeft zij hen geholpen bij het uitbreiden van hun Nederlandse taalvaardigheden. Novah en Lieve gaven haar een authentiek Duits cadeau, namen deel aan de placement-testen (zowel op papier als op iPads), kregen een ‘VIP-tour’ door het kantoor en namen een filmpje op in onze eigen studio. Een onvergetelijk bezoek!

Jens, Lotte en Tijs: drie kinderen ontmoeten hun drie docenten

 

Een aantal maanden geleden verhuisden Jens, Lotte en Tijs met hun ouders naar de Verenigde Staten. Een korte vakantie in Nederland was de perfecte gelegenheid om even langs te komen op ons kantoor voor een ontmoeting met hun NTC Online-docenten: juf Wilma, juf Sandra en juf Chantal! Jens klaagde een beetje over zijn Amerikaanse én Nederlandse huiswerk, maar zag het belang van zijn afstandsonderwijs ook in: wanneer hij teruggaat naar Nederland, wil hij graag verdergaan in zijn oude klas. Daarom moet hij alles goed bijhouden. Terwijl de drie kinderen de kluisjes van hun docenten versierden met prachtige tekeningen, moest Lotte één ding even kwijt: “Jullie stemmen klinken in het echt best anders dan op de filmpjes!”

Tijd voor jouw eigen ‘Edufax-verhaal’?

Ja, laten we de reis samen maken