Afstandsonderwijs middelbaar onderwijs: online naar de brugklas

Als je gezin met tienerkinderen naar het buitenland verhuist, zal het niet lang duren voordat je de term ‘afstandsonderwijs middelbaar onderwijs’ googelt. Want ook al woon en werk je voorlopig over de grenzen, op een gegeven moment keer je waarschijnlijk terug naar Nederland. In dat geval wil je graag dat je kinderen kunnen instromen in de klas die bij hun leeftijd en leerniveau past. En dat ze goed zijn voorbereid op het eindexamen. Maar waar vind je kwalitatief afstandsonderwijs? Middelbaar onderwijs volgens de Nederlandse normen is niet makkelijk te vinden in het buitenland. Daarom heb je een online leerprogramma nodig dat zich volledig richt op de behoeftes van jouw kind.

Nederlandse school vanuit het buitenland: altijd en overal beschikbaar

Nederlands is je kind met de paplepel ingegoten. Maar wie op jonge leeftijd naar het buitenland verhuist, moet de taal wel onderhouden. Zelfs bij een moedertaalspreker zal de kennis verstoffen of de taalontwikkeling achterblijven als hij of zij niet actief blijft leren. Wil je een terugkeer naar Nederland soepel laten verlopen, dan is het belangrijk om hieraan te werken. Op een manier die past bij je kind.

De belangen van het kind op één: Edufax en afstandsonderwijs

Middelbaar onderwijs bestaat in Nederland uit verschillende fases. Zo gaan veel kinderen na het afronden van de basisschool eerst naar de brugklas om vervolgens te bepalen welk niveau het best bij ze past: vmbo, havo of vwo. Kan je ook online volgens dit systeem werken?

Bij NTC-online wel. Dit flexibele leerprogramma is erop gericht om het volledige academische potentieel van je kind te ontwikkelen. Bij Edufax willen we kinderen helpen tot bloei te komen – juist wanneer een internationale verhuizing in het spel is. Want wij geloven dat geografische grenzen de ontwikkeling van een kind niet mogen belemmeren. De kinderen van vandaag zijn immers de wereldburgers van morgen. Wij zien het als onze taak om hen klaar te stomen voor de globaliserende samenleving waarin ze straks een carrière en leven gaan opbouwen.

Vanuit die gedachte creëren we onderwijsoplossingen op maat, zoals NTC-online. Kinderen kunnen terecht voor basis- en voortgezet onderwijs (lees meer over afstandsonderwijs basisschool of afstandsonderwijs Nederlands in het algemeen). Hebben zij groep 8 succesvol afgerond, dan gaan ze naar een tweejarige brugklas. Zo hebben we meer tijd om te bepalen welk niveau en welke route in het onderwijs het best bij een kind past. Bovendien is het kind niet beperkt tot de lesstof van één niveau, wat een terugkeer naar het Nederlandse onderwijs vergemakkelijkt. Na de tweejarige brugklas bekijken we welke examenroute het meest geschikt is. Je kind kan de lesprogramma’s versneld of vertraagd doorlopen ter voorbereiding op het eindexamen.

Aan de slag met afstandsonderwijs

Middelbaar onderwijs op afstand is ideaal voor kinderen van Nederlandse expats in het buitenland die bij terugkeer zonder leerachterstand willen instromen. Zoek je een onlineprogramma dat rekening houdt met de individuele behoeftes van jouw kind? Vind je het prettig dat een educational mobility consultant je advies geeft over de ideale leerroute? Wil je werken met een organisatie die het bredere plaatje overziet en je eventueel ook kan adviseren over de mogelijkheden en risico’s van het onderwijs in je (tijdelijke) nieuwe thuisland?

Ja, laten we de reis samen maken