Afstandsonderwijs basisschool: kinderen helpen hun potentieel te ontwikkelen

‘Afstandsonderwijs basisschool’: waar vind je dat eigenlijk? Als je gezin internationaal verhuist, wil je dat de kinderen – hoe jong zij ook zijn – hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. Als je op een later moment terugkeert naar Nederland, is het fijn dat ze kunnen instromen in de juiste groep of klas. Maar is het wel mogelijk om goed afstandsonderwijs op basisschool-niveau te vinden? En is er een onlineprogramma dat écht is afgestemd op jouw kind?

Nederlandse basisschool vanuit het buitenland: twee keer onderwijs volgen?

Kinderen die in Nederland wonen, worden continu blootgesteld aan de Nederlandse taal. Gaandeweg leren zij de woorden, zinsbouw en uitdrukkingen die ze nodig hebben om goed te functioneren in de maatschappij. Verhuis je als gezin naar het buitenland, dan krijgen de kinderen voornamelijk met een andere taal te maken. Is het voordelig om kinderen te leren lezen en schrijven in meerdere talen tegelijk? Bij Edufax geloven we van wel, mits je erkent dat ieder kind en diens onderwijstraject uniek is.

Afstandsonderwijs basisschool: alles draait om het kind

De kinderen van vandaag zijn de wereldburgers van morgen: dát geloven wij. Al sinds 1992 creëert Edufax onderwijsoplossingen op maat. We geven advies aan gezinnen die internationaal verhuizen, zodat hun kinderen overal ter wereld het best mogelijke onderwijs kunnen volgen.

Een van onze innovatieve onderwijsoplossingen is NTC-online. Hiermee bieden we flexibel afstandsonderwijs Nederlands op basisschool- én middelbare school-niveau. Het flexibele leerprogramma is volledig af te stemmen op de behoeftes van jouw kind. Dat vinden we belangrijk, want voor ons staat het kind voorop.

Kies je voor ons afstandsonderwijs op basisschool-niveau, dan denkt onze educational mobility consultant graag mee over de ideale leerroute voor jouw kind. Zaken die daarbij een rol spelen: hoe je kind zich tot dusver heeft ontwikkeld, de klas of het schooljaar waarin je kind in het buitenland is geplaatst, het onderwijscurriculum over de grenzen en hoe lang jullie gezin naar verwachting nog in het buitenland zal wonen. Hebben we de beste route voor je kind bepaald, dan zijn er twee opties: je kind leert lezen en schrijven op een tempo dat gelijk is aan het Nederlandse curriculum óf we houden rekening met het aanbod op de dagschool in het buitenland. Of je kind nu in groep 1 of 8 zit, een deskundige, ervaren docent kan persoonlijke begeleiding bieden via Skype. Na het afronden van groep 8 kan je kind doorstromen naar onze tweejarige brugklas (lees meer over afstandsonderwijs middelbaar onderwijs en voorbereiding eindexamen).

Aan de slag met kwalitatief afstandsonderwijs voor kinderen op de basisschool?

Je wilt graag dat je kind start met Nederlands afstandsonderwijs op basisschool-niveau. Maar heb je al nagedacht over het bredere plaatje? Heb je bijvoorbeeld de onderwijsdoelen van je kind in kaart gebracht met het oog op de toekomst? Weet je wat de mogelijkheden en risico’s zijn van het onderwijs in je (tijdelijke) nieuwe thuisland? Wij geven je graag advies. Zodat je kind uiteindelijk de perfecte leerroute kan volgen en zijn of haar volledige potentieel kan ontwikkelen.

 

De mogelijkheden bespreken of direct starten met NTC-online?

Ja, laten we de reis samen maken