IB Dutch A: Literature Standard Level – School Supported Self Taught

Wil jij graag Nederlands opnemen in je IB-vakkenpakket, maar is er op je school geen tutor aanwezig die jou kan begeleiden? Dan kun je bij ons het schoolvak IB Dutch A: Literature Standard Level – School Supported Self Taught volgen. Dit is de officiële benaming van het schoolvak ‘Nederlands’ dat je kunt kiezen.

Wat ga je doen?

Kort gezegd houdt dit in dat je negen boeken zult lezen die je samen met je docent (en in overleg met je school) zorgvuldig hebt gekozen van een prescribed reading list.  Deze boeken zijn gekoppeld aan een Learner Portfolio waarvoor je de komende twee leerjaren opdrachten zult maken, zodat je zo goed voorbereid mogelijk je examens in kunt gaan. Deze examens bestaan uit twee schriftelijke onderdelen (Paper 1 en Paper 2) en uit één mondeling onderdeel (Individual Oral).

Je doet het samen!

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je het niet alleen hoeft te doen: uiteraard lees jij de boeken van je leeslijst, maar je docent helpt je met het begrijpen van de tekst en context bij deze boeken. Ook hebben wij een elektronische leeromgeving waarin je tot in de details wordt voorbereid op je examens. Verder maak je samen met je docent een persoonlijke planning voor de twee leerjaren die het IB in beslag neemt. Je docent zorgt er samen met jou voor dat het je lukt om deze planning te volgen.

IB Dutch A: Literature, iets voor mij?

Goed om te weten is dat je niet perse van lezen hoeft te houden om voor IB Dutch A: Literature te kiezen. Andere beweegredenen om voor dit programma te kiezen zijn:

  • het bijhouden van de Nederlandse taal;
  • je wilt graag instromen in het hoger onderwijs of op een universiteit.

Onze docenten zijn gecertificeerd en ze kunnen je heel goed helpen bij het kiezen van de boeken en met de voorbereiding op je examens. Ook zullen ze jou zo enthousiast mogelijk maken over de boeken die je gaat lezen, zodat je een fijne leeservaring opbouwt. Dit gebeurt meestal vanzelf wanneer je docent samen met jou de boeken grondig gaat analyseren, zodat je de diepere laag van je boeken veel beter gaat begrijpen. En is het niet altijd zo, dat iets vanzelf leuker wordt naarmate je er meer vanaf weet?

En houd je wél van lezen? Dan is jouw docent er natuurlijk voor jou om jou nóg enthousiaster te maken door jou zoveel mogelijk kennis mee te geven over het effect van de verschillende door schrijvers’ gebruikte literaire technieken. Kortom, je docent zal je begeleiden, zodat jouw literaire horizon zich alleen maar zal verbreden. Win-win, toch?

 

Persoonlijke online begeleiding

Persoonlijke begeleiding vinden we bij Edufax heel belangrijk. Daarom zitten er standaard 15 online lessen per leerjaar in het IB-lespakket, wat betekent dat je een fijne samenwerking kunt opbouwen met jouw docent.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie over ons IB-programma nog vragen? Dan nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen. Onze collega’s geven jou graag meer informatie over ons IB-programma en helpen je graag verder met je vragen, zodat je een zo passend mogelijke keuze maakt. Bel ons via 040-2047470 of stuur een mail naar support@edufax.nl